Waarom Area 51?

- Hoofdpagina - - Inleiding - - Waarom Area 51? - - Tijdlijn - - Ufo theorie - - Wat is er aan de hand? - - Voor en tegenstanders - - Feiten - - Feiten 2 - - Mogelijke oplossingen - - Sociale feiten - - Bijlage - - Technologieën - - Conclusie - - Geloven wij in aliens? - - Meningen projectontwikkelaars - - Gastenboek - - Foto album - - Enquête - - Contact -

Waarom hebben wij gekozen voor Area 51?

Toen we te horen kregen over een nieuw project kregen we een blaadje met instructies.
Waaronder ook een aantal onderwerpen stonden.
De een wilde dit de ander wilde dat.
Maar we waren er al snel uit.
De onderwerpen die we wilden hebben bij elkaar gevoegt.
Onze keuze werd area 51.
We kozen voor area 51 omdat we vinden dat de overheid er te geheimzinnig over doet.
Ook gaan er veel geruchten rond dat er zogenaamde ufo's zijn neer gestort in het gebied van area 51.
De Amerikaanse overheid houd de geheimzinnigheid ook in stand, doordat het er zwaar beveiligd is d.m.v camera's, waarschuwingsborden.

  

Wij vinden dat de bevolking recht heeft op wat er gaande is in het land waar ze wonen.
Een bekend voorbeeld van geheimhouding is het roswell incident in 1947.
In juli 1947 zou er in de woestijn nabij Roswell een opmerkelijke gebeurtenis hebben plaatsgevonden die korte tijd voor wereldnieuws zorgde. De persdienst van het Roswell Army Air Field (RAAF) verklaarde namelijk in een officieel persbericht, dat een neergestorte vliegende schotel, een ufo, was geborgen (RAAF captures Flying Saucer, zo stond er in diverse Amerikaanse kranten). Een dag later kwam er een nieuw communiqué waarin werd gesproken over een neergestorte weerballon. Daarna werd het meer dan dertig jaar stil.

                            

Pas in 1978 kwam het Roswellincident weer in het nieuws toen de bekende Canadese ufo-onderzoeker Stanton T. Friedman in contact kwam met oud-majoor Jesse Marcel. Marcel was in 1947 betrokken bij de berging van de resten van wat de luchtmacht een weerballon noemde. Als majoor buiten dienst verklaarde Marcel in 1978 tegenover Friedman, dat het geen weerballon was geweest, maar toch een buitenaards ruimtevaartuig. Friedman vond in Roswell nog tientallen andere getuigen, onder wie zelfs een generaal, die de lezing van Marcel bevestigden. Friedman schreef een boek waarna nog meer getuigen zich meldden en er nog tientallen boeken verschenen.

Er word nog aan deze pagina gewerkt (Stefan)

Bronnen: Google, Wikipedia