Inleiding

- Hoofdpagina - - Inleiding - - Waarom Area 51? - - Tijdlijn - - Ufo theorie - - Wat is er aan de hand? - - Voor en tegenstanders - - Feiten - - Feiten 2 - - Mogelijke oplossingen - - Sociale feiten - - Bijlage - - Technologieën - - Conclusie - - Geloven wij in aliens? - - Meningen projectontwikkelaars - - Gastenboek - - Foto album - - Enquête - - Contact -

Inleiding, wat houd Area 51 eigenlijk in?

Area 51 is een topgeheime militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht en is gelegen in de Nevadawoestijn ten noorden van Las Vegas. De basis ligt niet ver van het Kernwapentestgebied in Nevada waar honderden kernproeven plaatsvonden door de jaren heen.

De naam Area 51 komt van het referentienummer van het vakje waarin het op de kaart terug te vinden is. De officiële naam is The Groom Lake Test Site. Onder de mensen zelf wordt Area 51 ook wel Dreamland genoemd.

Area 51 werd gebouwd in 1955 als een testgebied voor het pas ontwikkelde U-2 spionagevliegtuig. Dit vliegtuig werd onder andere ingezet tegen de Sovjet-Unie. Vanuit dit vliegtuig werden op grote hoogte foto's gemaakt. Maar het neerhalen van één U-2 (met piloot Gary Powers) deed de Amerikanen beseffen dat het niet meer verantwoord was om deze vluchten voort te zetten.

Vanaf 1955 werd Area 51 voortdurend uitgebreid en gebruikt voor de ontwikkeling van verschillende Black Projects. Black Projects bestonden uit het ontwikkelen en testen van nieuwe geavanceerde militaire vliegtuigen, zoals de SR-71 "Blackbird", de F-117 Nighthawk lichte stealthbommenwerper en de B-2 Stealthbommenwerper. Ook worden er onbemande vliegtuigen op Area 51 getest. De basis wordt streng bewaakt en is voor touristen of andere onbevoegden  niet toegankelijk.

De basis is ook gebruikt om topgeheime militaire projecten en hardware zoals satellietonderdelen te begraven. Hierdoor wilde Area 51 voorkomen dat deze projecten zouden uitlekken. Er wordt ook vaker gesproken over ingangen naar onder de grond gelegen gebieden die op satellietfoto's te zien zijn. Op de basis zijn tevens onderdelen voor de ruimtevaart getest o.a. de maanlander en zuurstofsystemen voor astronauten. Verder word je op deze informatieve website meegenomen in de geschiedenis, gebeurtenissen, feiten, oplossingen en vele andere informatie over Area 51.

Luchtfoto van Area 51 28 augustus 1968

 Bron: Eigen informatie, namen, dateringen en specifieke jaartallen afkomstig van Wikipedia.