Feiten 2

- Hoofdpagina - - Inleiding - - Waarom Area 51? - - Tijdlijn - - Ufo theorie - - Wat is er aan de hand? - - Voor en tegenstanders - - Feiten - - Feiten 2 - - Mogelijke oplossingen - - Sociale feiten - - Bijlage - - Technologieën - - Conclusie - - Geloven wij in aliens? - - Meningen projectontwikkelaars - - Gastenboek - - Foto album - - Enquête - - Contact -

Wat vinden experts van Area 51?

 


De m2f2 was een van de vele geheime projectendie tijdens de koude oorlog werden getest op Area 51. 

 

Thornton D. Barnes werkte op Area 51, een topgeheime faciliteit van de Amerikaanse regering waar tijdens de koude oorlog veel van de spionagevliegtuigen van de CIA werden getest.

Area 51 is waarschijnlijk de bekendste, meest besproken plek die tot voor kort  niet bestond (althans niet officieel). Het is te zien in boeken, op televisie, in strips en video-games, waar de meeste het een plaats van hebben gemaakt waarin men top geheime projecten uitvoerd en geleerden en aliens samen vliegende schotels maken en repareren en men allerlei nieuwe technologieën uitvind.

Veel van wat er wordt uitgevoerd in Area 51 is vrijgegeven voor het publiek en de regering is zelfs zo ver gegaan om toe te geven dat de basis bestaat. Thornton D. Barnes, een expert van het onderwerp die er werkte tijdens zijn geheime hoogtijdagen gaat alles in dit document uitleggen.

Het duurde meer dan 40 jaar voordat ik mijn vrouw kon vertellen waar ik werkte en wat ik deed zei Barnes. De CIA is zeer ondersteunend in het eren van wat wij deden in Nevada, maar er zijn een aantal dingen die nooit zullen worden vrijgegeven. Zoals werd gezegd in “The X-Files,’’ de waarheid is daarbuiten ergens. Nu Barnes er op uit is om de waarheid naar buiten te brengen. Maar liefhebbers die er op hopen om  te horen dat er groothoofdige grijze aliens en wormgat technologie word getest in Area 51, of Groom Lake, worden teleurgesteld. Want Area 51 was volgens Barnes vooral een proeftuin voor spionagevliegtuigen.

Barnes is in een positie om het te weten. Hij werkte daar voor vele jaren. Hij moest met behulp van radar dingen opsporen die voor dingen UFO’s waren. Voor Barnes waren het behoorlijk veel IFO’s (IFO betekend: Identified Flying Object) ze wouden zelfs ons niet vertellen wat we volgden, zoals Barnes heeft verklaard. We hadden desondanks een goed idee van wat we volgden. Maar omdat zoveel van wat daar is gebeurd onwerkelijk lijkt. Zal hij het proberen uit te leggen.

Barnes spreekt veel in het meervoud omdat hij hiermee zichzelf en zijn collega’s van de Nevada Aerospace Hall of Fame en Roadrunners Internationale bedoelt. Barnes is voorzitter van de raad en president van de: Roadrunners Internationale.

Het Hall of Fame is een virtueel museum op nvahof.org, dat is gewijd aan het onderwijs over eerder geclassificeerde ruimtevaart doorbraken en het eren van de helden achter deze doorbraken. Roadrunners Internationale is een vereniging van de CIA, US Air Force en de lucht-en ruimtevaartbedrijven die de U-2 en A-12 van de CIA Blackbird.

Op dit moment zijn we bezig met het organiseren en samenstellen van de mondelinge geschiedenis. We hebben op het moment namelijk nog geen plaats of de vliegtuigen voor een real World museum. De overheid verscheept bijna alle vliegtuigen uit de staat om of te worden gesloopt of ze gaan naar andere musea.

Mark Hall-Patton, directeur van de Clark County musea, waaronder het Howard W. Cannon Aviation Museum zit ook in het bestuur van het Hall Of Fame museum. Hij en Barnes worden bijden sentimenteel bij de gedachte aan een museum met echte vliegtuigen maar heeft een meer lange-tijds visie.

       

Het is niet onmogelijk maar het is moeilijk om voor alles toestemming te krijgen. Maar het zou wel zinvol zijn om dat soort dingen hier te hebben.

Barnes heeft een gevarieerde carriere gehad in het leger, vooral in dingen waar hij niet over mocht spreken. Nu hij de klaring heeft gekregen zodat hij er over mag praten is hij als een ontkurkte fles, hij vertelt de verhalen zo snel dat het moeilijk is om hem bij te houden. We hebben op Area 51 aan allerlei dingen gewerkt, zei hij. We hebben gewerkt aan de space shuttle en de maanlanding module. We hebben in de staat Nevada 8 astronauten opgeleid zonder dat iemand er ooit vanaf wist. We vlogen met MiGs. (een Russische straaljager).

Hall Patton is enthousiast over de informatie die Barnes nu mag vrijgeven. T.D. Barnes is een echte schat van informatie, zoals Hall Patton aangaf. We krijgen dingen te horen die we nooit hadden verwacht te horen te krijgen en zeker niet dat we het te horen krijgen uit de eerste hand van iemand die er zelf heeft gewerkt, dat is een groot ding.

Barnes zegt dat het Top Gun programma en soortgelijke oefeningen op Nellis Air Force Base werden gehouden. In die oefeningen werd Amerikaans personeel opgeleid om te denken en te vliegen als Sovjets, om ander Amerikaans personeel te trainen tegen een bedreiging van de Sovjets.

We hebben meer geschiedenis van de luchtvaart in deze staat dan iemand zelfs zou kunnen dromen, zei Barnes. Gelukkig was ik in staat om deel te nemen aan heleboel van deze dingen.

Barnes zei dat de Top Gun-programma en soortgelijke oefeningen op Nellis Air Force Base sprong van het werk op Groom Lake. In die oefeningen werden Amerikaans personeel opgeleid om te denken en als Sovjets vliegen te geven om andere VS-personeel een nauwkeurige bedreiging te trainen tegen.
"We hebben meer geschiedenis van de luchtvaart heeft in deze staat dan iemand zelfs zou kunnen dromen," zei Barnes. "Gelukkig, ik was in staat om deel te nemen aan een heleboel van."Alpha